Projekti on ohi. Tai siis kutakuinkin, tänään on viimeinen päivä koulua, työ on esitelty ja jos se valitaan, niin teemme vielä joitain muutoksia.

Projekti eteni aika hyvin aikataulussaan, lopussa meinäsi sisällön kanssa tulla hoppu, mutta sekin saatiin kuin saatiikin valmiiksi aikataulussa. Annetut tavoitteet saavutin mielestäni ihan hyvin kokonaisuuteen nähden. Opin käyttämään ohjelmia siinä määrin kun olin ajatellutkin.

Meillä oli siihen nähden aika onnellinen tilanne, että emme kohdanneet oikeastaan mtn ongelmia projektimme kanssa, aika taulu meinasi venähtää, mutta sekin saatiin estettyä sillä, että sovimme ylimääräisiä tapaamisia kouluun jolloin työstimme sivujamme.

Tästä projektista viisastuneena, tulevaisuudessa aion ehkä enemmän yksinkertaisesti "vaatia", pyytää, kysyä apua ja neuvoja. Koska tarkoituksena kuitenkin oli että jokainen vähän opettaa jokaista, se ei oikein saanut aluksi tuulta purjeittensa alle, joten joidenkin asioiden kanssa meinasi olla ongelmia kun ei tietotaitoa riittänyt. Mutta loppua kohden sekin korjaantui.

Rehellinen arvosana 3. Alussa projektimme oli aika lailla poikien käsissä, koska layoutteja tehdessä tietotaitoa oli vain heillä. Tytöt taas puolestamme hoidimme kaiken kirjallisen, kuten raportit. Mielestäni ansaitsen kuitenkin 3, koska olen ollut aktiivisesti tunneilla, tehnyt yhden meidän kolmesta layoutista mitkä esiteltiin asiakkaalle. Kirjoittanut pari väliraporttia, ja melkein kokonaan projektisuunnitelman. Sekä sisältö sivuille on pelkästään minun ja Hannan laittamaa.

Ihan ensimmäinen asia mikä pitäisi muuttaa on se, että Karppasen tunneilla pitäisi opetuksen lomassa tehdä projektia eikä pelkästään yrittää opetella uutta koko ajan.

Toisena sanoisin, että olisi hienoa jos ensin opetettaisi ohjelmien perusasiat. Olisi huomattavasti helpompi tehdä sivuja kun osaa käyttää työkaluja edes vähän eikä aika mene opettelemiseen.

Kolmantena voisin mainita, että Karppanen voisi hivenen hidastaa, opetusvauhtiaan, puoleen väliin asti pysyy kärryillä sen jälkeen tipahtaa ja mielenkiinto loppuu.